Amicus

AMiCUS este o federație studențească al cărei scop este acela de a-i ajuta pe studenți să dezvolte un mod de viață autentic și relevant atât pentru ei, cât și pentru cei din jur. Cum? Acceptând provocări și oameni noi, însușindu-și principii morale, implicându-se în societate, asumându-și riscuri, păstrând unitatea în diversitate și având grijă să aibă o minte sănătoasă într-un un trup sănătos.

Federația AMiCUS România este alcătuită din filialele înființate în centrele universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Târgu-Mureș, Craiova, Sibiu, Arad.

Paleta largă de activități specifice studenților AMiCUS cuprinde: întâlniri săptâmânale, congrese, festivaluri de creație artistică, tabere, excursii în țară și în străinătate, proiecte social-culturale, evenimente pentru copii și părinți, acțiuni și concerte caritabile, seminare sau conferințe pentru studenți și tineri, crossuri și expoziții de sănătate.

Întreaga activitate AMiCUS poate fi rezumată în 3 cuvinte: voluntariat la superlativ. De ce? Poate pentru că nu există nimic mai puternic decât... inima unui voluntar.

Departament Tineret

Când vine vorba despre departamentul Tineret… toate încep cu ”mult”. Multă energie, mult entuziasm, mult curaj, multă creativitate, multă profunzime, mult de lucru și... foarte multă răbdare. Dar niciodată nu e prea mult când vine vorba de tineri și de Dumnezeu.

De ce era nevoie de un astfel de departament? Pentru a le asigura copiilor, adolescenților și tinerilor o creștere cât mai înțeleaptă și aproape de caracterul lui Dumnezeu. Pentru a le oferi un cadru al lor. Pentru ca ei să cunoască alți tineri cu acealeași interese și credințe, dar diferiți ca talente și personalitate.

Cum își propune acest departament să își atingă scopul? Prin înființarea unor cluburi/grupuri de influență, pe categorii de vârstă, unde copiii și tinerii să fie laolaltă și unde împreună, prin activitățile desfășurate, să contribuie la păstrarea a tot ceea ce înseamnă Frumos și Bun în mediile din care fac parte.

Generațiile tinere reprezintă viitorul. De aceea, ei merită toată investiția și dedicarea pe care noi, cei mai mari, cu experiență, putem să le-o oferim.