Companioni

16-21 ani

Anii de liceu vin la pachet cu provocări interioare, provocări pe care liceenii nu le conștientizează. Da... este vorba despre acei ani când ții soarele în mână și în care, după căutări profunde, găsești și răspunsuri. Incomplete însă. În această perioadă de incertitudini, liceenii încep să-și consolideze caracterul, iar pentru aceasta au nevoie să cunoască valori autentice, repere adevărate.

Programul Companioni le oferă adolescenților un cadru prielnic în care să se poată dezvolta armonios din punct de vedere intelectual, moral și spiritual. Discuții profunde, activități recreative sau excursii, programe de descoperire și promovare a talentelor, tabere de creație și un grup cu influență pozitivă – toate acestea contribuie la pregătirea lor pentru procesul de maturizare (apropo, bacalaureatul este doar primul dintr-un lung șir de examene ale maturității).

Departament Tineret

Când vine vorba despre departamentul Tineret… toate încep cu ”mult”. Multă energie, mult entuziasm, mult curaj, multă creativitate, multă profunzime, mult de lucru și... foarte multă răbdare. Dar niciodată nu e prea mult când vine vorba de tineri și de Dumnezeu.

De ce era nevoie de un astfel de departament? Pentru a le asigura copiilor, adolescenților și tinerilor o creștere cât mai înțeleaptă și aproape de caracterul lui Dumnezeu. Pentru a le oferi un cadru al lor. Pentru ca ei să cunoască alți tineri cu acealeași interese și credințe, dar diferiți ca talente și personalitate.

Cum își propune acest departament să își atingă scopul? Prin înființarea unor cluburi/grupuri de influență, pe categorii de vârstă, unde copiii și tinerii să fie laolaltă și unde împreună, prin activitățile desfășurate, să contribuie la păstrarea a tot ceea ce înseamnă Frumos și Bun în mediile din care fac parte.

Generațiile tinere reprezintă viitorul. De aceea, ei merită toată investiția și dedicarea pe care noi, cei mai mari, cu experiență, putem să le-o oferim.