Bible Experience pentru Exploratori - '24

Vineri, 15 martie 18:15 - Sâmbătă, 16 martie 22:30

Bible Experience pentru Exploratori - '24
Benjamin Stan Adăugat Miercuri, 13 martie 01:15

Sâmbătă, 16 martie 2024, va avea loc la Stupini etapa pe Uniune a concursului pentru Exploratori Bible Experience.
Ce este Bible Experience?
Bible Experience pentru Exploratori (BE) este programul oficial de studiu al Bibliei, conceput pentru exploratorii din Divizia Nord-Americană și adoptat oficial de Uniunea Română în 2023. În fiecare an, echipe a câte șase membri studiază cărți din Biblie (alternativ Vechiul Testament și Noul Testament), parcurgând un număr semnificativ de versete din Cuvântul lui Dumnezeu și participând la diferite niveluri de testare (Zonă/Conferință/Uniune/Divizie).
Acest program de studiu se bazează pe chestionare pentru exploratori (clasele V-VIII), incluzând însă și tineri care fac parte din programul TLT (Teen Leadership Training). Originar din America de Nord, PBE se desfășoară prin intermediul cluburilor de Exploratori, activitatea fiind organizată cu sprijinul Uniunii Române în cadrul organizației de Exploratori.
Anul acesta, cărțile de studiu au fost Iosua și Judecători. Gradul de dificultate al cărților biblice alese nu a împiedicat însă cele 153 de grupe de exploratori să se avânte în studiul lor personal de cucerire a Canaanului. În al treilea weekend al lunii ianuarie a avut loc etapa pe zone în 27 de locații din cele șase Conferințe, la care au participat 1090 de exploratori, împreună cu mentorii și antrenorii lor. 101 grupe au mers mai departe spre etapele pe Conferință, care au avut loc pe 18 februarie. De atunci, 42 de grupe se pregătesc pentru evenimentul care va avea loc în Sabatul din 16 martie. 
Evenimentul va fi găzduit de Centrul Educațional Stupini, urmând ca cei 400 de participanți să petreacă un Sabat minunat în Cuvânt, răspunzând cu atenție la întrebări din cele două cărți studiate. Invitat de onoare va fi Jonatan Tejel, directorul de tineret al Divizie EUD.

Benjamin Stan,
Director Asociat Tineret