Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor Adventiști
Sâmbătă, 12 martie 13:48 - Sâmbătă, 19 martie 13:48
Evenimentele dramatice, care se succed cu repeziciune chiar sub ochii noștri, ne fac să înțelegem că a sosit momentul ca întâlnirile noastre să aibă în centru rugăciunea. Astfel, în perioada 12-19 martie, când va avea loc Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor Adventiști, sub mottoul: „Al Domnului este pământul”, vom avea ocazia să mijlocim înaintea Divinității pentru situația complicată din Ucraina. Sperăm ca, împreună cu prietenii noștri, să facem planuri concrete pentru a ajuta refugiații care, chiar în aceste momente, intră în țara noastră. O primă inițiativă constă în punerea la dispoziția celor aflați în nevoie a tuturor centrelor de tineret ale bisericii.
Autorul materialului pregătit pentru această ocazie este Bert Seefeldt (44 de ani). Acesta lucrează de 16 ani ca lider de tineret în Germania, fiind implicat mai întâi la nivel de Conferință, iar apoi la Uniune. Un amănunt interesant despre viața lui constă în faptul că a fost interesat de sustenabilitate încă din copilărie. În școala primară, a decis să vândă caiete realizate din hârtie reciclată la cost de producător. De asemenea, îi ruga politicos pe șoferii de mașini și de autobuze să oprească motorul atunci când staționau pentru mai mult timp. Fiind originar din Berlinul de Vest și crescând într-un oraș divizat, a devenit conștient de amenințarea nucleară, așa că, în jurul vârstei de nouă ani și în cadrul programului „Copiii le scriu scrisori lui Gorbaciov și lui Reagan”, le-a scris ambilor președinți, cerându-le să pună capăt Războiului Rece, cu atât mai mult cu cât aflase cât de devastatoare poate fi utilizarea energiei nucleare chiar și pentru civili în urma accidentului nuclear de la Cernobîl din anul 1986.
În prezent, Bert este căsătorit cu Nadine și tată a doi copii – Emma (7 ani) și Luis (5 ani) –, motiv pentru care este mai preocupat ca oricând de obiectivul creării unei lumi echitabile și durabile.
Iată un rezumat al ideilor care urmează a fi dezbătute de-a lungul Săptămânii de Rugăciune:
În prima ocazie, vom medita la ce înseamnă nu doar să credem în creație, ci și să întâlnim lumea creată.
Cea de-a doua întâlnire este despre dreptate. Este credința preocupată doar de întrebarea „Cum ajung în rai?” sau Dumnezeu dorește să experimentăm raiul și pe pământ?
În ziua a treia vom analiza porunca de a ne iubi aproapele, aceasta fiind, fără îndoială, o poruncă esențială. Dar oare cum se manifestă iubirea aproapelui într-o lume globalizată?
Cea de-a patra întâlnire este despre așteptările noastre cu privire la viitor. Are sens ca cineva care crede în revenirea lui Isus să lucreze pentru un viitor mai bun pe Pământ?
În ziua a cincea vom intra în miezul problemei: de ce și în ce scop există, de fapt, biserica? Vom vedea că trebuie să răspundem la această întrebare dacă vrem să aflăm importanța sustenabilității în comunitatea noastră.
Ziua a șasea s-ar putea să ne șocheze, deoarece vom expune prea des auzita scuză – „Nu pot face nimic în această privință” – ca pe o dovadă de... necredință.
În penultima întâlnire, vom fi inspirați să ne mărim sfera de influență pentru a face o schimbare mai mare.
Iar în ultima ocazie, vom încerca să înțelegem de ce urmărirea dreptății sociale și angajamentul de a avea grijă de creație nu reprezintă o distragere a atenției, ci dimpotrivă, o modalitate foarte actuală de a fi lumini în această lume.