Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor Adventiști - martie 2021

Sâmbătă, 13 martie - Sâmbătă, 20 martie

Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor Adventiști - martie 2021
Gelu Poenariu Adăugat Vineri, 12 martie 07:36

Săptămâna de Rugăciune a Tinerilor Adventiști se desfășoară în perioada 13 – 20 martie 2021. Vom explora o carte provocatoare a Bibliei, „Cântarea Cântărilor”, folosind ghidul de studiu „Magna Opera” scris de Víctor M. Armenteros.

Despre autor:

Autorul este doctor în filologia limbilor semitice (Universidad de Granada, Spania) și în teologia Vechiului Testament (Universidad Adventista del Plata, Argentina) și are un master în educație (Universidad de Deusto, Spania). A predat timp de peste 20 de ani în cadrul Facultății Adventiste de Teologie din Sagunto (Spania) și al Universidad Adventista del Plata, unde a ocupat funcția de prorector pentru programe de studii. În prezent este decanul Facultății Adventiste de Teologie din Sagunto, unde și predă. În plus, este directorul Departamentului Educație în cadrul Uniunii Spaniole. 

 

Sinopsis:

Chiar și într-o lume globalizată ca a noastră, tabuurile continuă să influențeze modul în care gândim. Unele dintre aceste tabuuri pot lua forma stereotipurilor – reale sau nu – și pot deveni un obstacol în calea înțelegerii noastre cu privire la ceilalți. Alte tabuuri ne mutilează gândurile prin intermediul prejudecăților, indiferent dacă sunt exprimate sau nu. Iar acest lucru se întâmplă chiar și în zilele noastre cu „Cântarea cântărilor”.

Deschidem Biblia așteptându-ne să găsim în ea relatări care să ne ghideze și să ne servească drept modele, imnuri care ne înalță sau ne sensibilizează; sau, în multe cazuri, norme care trasează drumul în fața noastră. Însă nu ne așteptăm să găsim o carte care ne vorbește despre dragostea obișnuită, despre îndoieli și pasiuni, despre complimente și conflicte, despre intimitatea sexuală și limbajul „îndrăzneț” care o caracterizează. Cu toate aceastea, este în Biblie. Și se află acolo pentru un motiv. Nimic nu a fost păstrat în Biblie timp de secole fără a contribui la îmbunătățirea înțelegerii noastre cu privire la lume și la Dumnezeu. 

Resurse

Broșură web
Broșură Săptămâna de Rugăciune 2021 Format: PDF Mărime: 8.85 mb