Exploratori

11-15 ani

Deoarece copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani le stă bine explorând, a luat ființă programul Exploratori, un program cu activități educative și recreative care îi provoacă să descopere natura, să învețe cum să-și ajute părinții în actvitățile casnice, cum să-și dezvolte talentele și abilitățile, cum să se descurce în condiții nefavorabile sau cum să ofere primul ajutor în caz de nevoie.

Mai mult, exploratorii învață să trăiască sincer și armonios, cultivând în caracterul lor valori morale precum: disciplina, curajul, altruismul, răbdarea, bunătatea, respectul sau punctualitatea. Întâlnirile explo au loc lunar sau săptâmânal, iar anual se organizează tabere la care participă exploratori din toată țara.

Departament Tineret

Când vine vorba despre departamentul Tineret… toate încep cu ”mult”. Multă energie, mult entuziasm, mult curaj, multă creativitate, multă profunzime, mult de lucru și... foarte multă răbdare. Dar niciodată nu e prea mult când vine vorba de tineri și de Dumnezeu.

De ce era nevoie de un astfel de departament? Pentru a le asigura copiilor, adolescenților și tinerilor o creștere cât mai înțeleaptă și aproape de caracterul lui Dumnezeu. Pentru a le oferi un cadru al lor. Pentru ca ei să cunoască alți tineri cu acealeași interese și credințe, dar diferiți ca talente și personalitate.

Cum își propune acest departament să își atingă scopul? Prin înființarea unor cluburi/grupuri de influență, pe categorii de vârstă, unde copiii și tinerii să fie laolaltă și unde împreună, prin activitățile desfășurate, să contribuie la păstrarea a tot ceea ce înseamnă Frumos și Bun în mediile din care fac parte.

Generațiile tinere reprezintă viitorul. De aceea, ei merită toată investiția și dedicarea pe care noi, cei mai mari, cu experiență, putem să le-o oferim.