Cei trei prieteni
Slujirea CopiilorUniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șapte a
Departamentul Slujirea Copiilor din România
Povestirea copiilor – 2 noiembrie 2024
Cei trei prieteni
Într-un mic orășel, trăiau odată trei prieteni foarte buni: Ana, Mihai și Elena. Fiecare dintre ei avea o personalitate diferită, dar împărtășeau o dragoste comună pentru aventură și distracție.
Ana era o fetiță foarte zâmbitoare și prietenoasă, mereu dispusă să-i ajute pe cei din jur. Mihai era un băiat isteț și curajos, care adora să exploreze, iar Elena era destul de timidă, dar se pricepea foarte bine la desen și la povestiri.
Într-o zi, au decis să organizeze o petrecere în parc pentru toți copiii din cartier. Se apropia 1 Iunie și s-au gândit că era o ocazie foarte bună. Ana s-a ocupat de invitații, Mihai a propus să organizeze jocuri și competiții, iar Elena a promis să creeze o scenă cu desene pentru a înfrumuseța zona.
Pe parcursul pregătirilor, au întâmpinat câteva dificultăți. Mihai se simțea frustrat pentru că unii copii nu voiau să joace jocurile pe care le propunea el, dar Ana i-a explicat că e important să asculte propunerile tuturor, pentru ca fiecare să se simtă inclus și să se distreze. Așa că au decis să-i invite pe toți la o întâlnire și să ceară ideile lor pentru petrecere.
Elena, care era mai timidă, s-a hotărât să împărtășească o idee pe care o avea: o competiție de desen cu tema „Cel mai frumos peisaj”. Toți au fost încântați de propunerea ei, iar Mihai a realizat că ideile celorlalți sunt la fel de importante și de bune ca ale lui.
În ziua petrecerii, au avut parte de multă distracție și râsete. Copiii s-au jucat, au desenat și au împărțit gustări. Ana a fost cea care a creat o atmosferă plăcută, vorbind cu toți și încurajându-i să se alăture jocurilor. Mihai a învățat să fie mai deschis la sugestiile prietenilor, iar Elena s-a simțit apreciată și respectată pentru talentul ei.
La finalul petrecerii, toți copiii i-au mulțumit Anei, Elenei și lui Mihai pentru o zi minunată. Aceștia au realizat că, pentru a fi plăcuți de ceilalți, nu trebuie decât să asculte, să respecte ideile și sentimentele celor din jur și să fie deschiși la colaborare.
În Biblie, David și Ionatan sunt două personaje cunoscute pentru prietenia lor profundă și sinceră. Deși David urma să devină rege, iar Ionatan era fiul regelui Saul, ei au dezvoltat o legătură puternică, bazată pe respect, loialitate și sprijin reciproc.
Această prietenie îl învață pe David să fie un lider umil și înțelegător, în timp ce Ionatan își demonstrează curajul și altruismul, punând prietenia mai presus de statutul său regal.
Asemenea celor trei prieteni din povestea noastră, David și Ionatan au realizat că ascultarea, loialitatea și deschiderea către sentimentele celuilalt sunt esențiale pentru a menține relații sănătoase și împlinite.
Morala: Pentru a fi plăcut de ceilalți, este important să asculți, să fii deschis și să acorzi valoare sugestiilor și opinilor altora. Astfel, creezi o relație frumoasă și constructivă cu cei din jur.