Citește Biblia pentru prima dată

Citește Biblia pentru prima dată
Gelu Poenariu Adăugat Vineri, 1 ianuarie 11:04

Proiectul pe care îl lansăm își propune să-i stimuleze pe copii și pe adolescenți să se îndrăgostească de Cuvânt, de citit și de studiu, să se familiarizeze cu lumea Bibliei, să aprofundeze învățături biblice potrivite vârstei lor și, pe această cale, să-L cunoască pe Dumnezeu.

Citește Biblia pentru prima dată este o inițiativă gândită pentru trei categorii de vârstă:

1) categoria claselor I-IV:

• material de studiu: 130 de capitole, 1 capitol/zi;

• perioadă de desfășurare: 17 ianuarie – 31 mai 2021.

2) categoria claselor V-VIII

• material de studiu: 260 de capitole, 2 capitole/zi;

• perioadă de desfășurare: 17 ianuarie – 31 mai 2021.

Mod de desfășurare (pentru ambele categorii):

Pasul 1: Participanții vor primi, odată cu studiile Școlii de Sabat pentru noul trimestru, o broșură cu un plan săptămânal de citire a capitolelor biblice.

Pasul 2: Școlarii vor parcurge materialul destinat fiecărei săptămâni, iar în Sabat vor prezenta liderului de tineret sau pastorului local planul de citire semnat de părinți. În caz că lucrul acesta nu va fi posibil, vor stabili împreună cu pastorul bisericii modul în care vor prezenta planul de citire semnat de părinți.

Pasul 3: În schimbul planului, cei mici vor primi cartonașe cu personajele studiate în săptămâna respectivă. Dacă au fost consecvenți în studiu, la finalul fiecărei luni, participanții vor primi un cartonaș suplimentar. În total, participanții vor avea nevoie să colecționeze până la final 24 de cartonașe.

Pasul 4: Pentru fiecare participant care îi va prezenta pastorului local colecția completă, acesta va solicita din partea conferinței/uniunii Biblia adolescentului.

3) categoria claselor IX-XII:

• material de studiu: 1.189 de capitole, 3 capitole/zi;

• perioadă de desfășurare: 1 ianuarie – 31 decembrie 2021;

• mod de desfășurare:

Pasul 1: Participanții vor primi, odată cu studiile Școlii de Sabat, un plan săptămânal de citire a capitolelor biblice.

Pasul 2: La final de an, liceenii vor prezenta pastorului local planul de citire parcurs și semnat de ei înșiși.

Pasul 3: Pentru fiecare licean care va prezenta planul complet, pastorul va solicita din partea conferinței/uniunii Biblia adolescentului.

Biblia adolescentului este un concept nou, special creat pentru copii și adolescenți, o variantă color a Bibliei, cu explicații și curiozități despre lumea și personajele ei, realizată într-un mod practic și atractiv. Costul unui exemplar este de aproximativ 98 de lei, însă participanții perseverenți în proiectul „Citește Biblia pentru prima dată” o vor primi gratuit.