Convenția Profesorilor - Respiro Schools

Companioni Amicus Impact Continuum
Convenția Profesorilor - Respiro Schools
Gelu Poenariu Adăugat Vineri, 4 noiembrie 22:34

În perioada 21-23 octombrie, s-a desfășurat Convenția Profesorilor Respiro la Centrul Respiro din Moieciu de Sus, ocazie la care au participat 102 profesori din 33 de școli din zona Munteniei. 

Convenția s-a adresat profesorilor cu care Asociația Respiro colaborează în cadrul proiectului "Respiro Schools”, proiect prin intermediul căruia trainerii asociației prezintă seminare educaționale elevilor din școlile cu care există colaborare.

Tema centrală a activităților și seminarelor prezentate de invitații speciali a fost: “Domnu' Trandafir - model pedagogic”. Profesorii au beneficiat de seminare și sesiuni în plen, prezentate de specialiști în domeniul educației și comunicării. 

Temele seminarelor prezentate au fost diverse: “Integritate academică”, prezentat de Emilia Șercan, jurnalist; “Autoritatea dincolo de catalog” -  Valentin Filimon, director al Departamentul Educație, Conferința Muntenia; „O altă atitudine în educație și despre oamenii care ne-au fost Domnu' Trandafir” - Andreea Mitrea, antreprenor în educație și „Evaluarea prietenoasă” - Livia Manea, profesor.

Evenimentul a fost încununat de momentele muzicale de calitate prezentate de Robert și Laszlo Bede.

Impresiile profesorilor participanți și deschiderea lor spre învățare și perfecționare ne motivează să continuăm proiectul Respiro Schools și convențiile dedicate profesorilor.

Iată doar unul dintre feedbackurile primite din partea participanților la convenție: „Mulțumesc, Respiro, pentru șansa de a ne redefini, de a conștientiza frumusețea greu de așezat în cuvinte a meseriei de dascăl, de a cunoaște oameni speciali, precum Andreea Mitrea, oameni care au puterea să inspire curajul reinventării. Ați reușit să ne determinați să-l revalorizăm pe Domnu' Trandafir din noi și să ne analizăm misiunea dintr-o perspectivă inedită, care ne redă demnitatea, spiritul liber și autenticitatea!”.