Jurnalul meu misionar
Slujirea CopiilorSper că până la această dată ai intrat în posesia cadoului pe care Departamentul Tineret ți l-a făcut la începutul anului. Mă refer la „Jurnalul meu misionar”. (Dacă nu l-ai primit, roagă-l pe pastorul tău să îți facă rost de unul.)
Acest material îți este oferit, pe de o parte, ca sursă de încurajare și inspirație, iar pe de altă parte, ca instrument de lucru. Ideile și sugestiile de proiecte misionare și de activități spirituale pe care le vei găsi în paginile lui nu sunt neapărat cele mai bune, și nici singurele posibile. Cunoscându-te bine pe tine însuți și discutând cu părinții, cu instructorii de la biserică, cu pastorul și cu prietenii tăi, ai putea plănui proiecte misionare frumoase, altele decât cele sugerate în jurnal. Sau le-ai putea adapta pe cele sugerate deja, astfel încât să ți se potrivească mai bine.
Deoarece misiunea creștină implică interacțiuni cu alte persoane (de vârste și din locuri diferite), este recomandat să te consulți mereu cu părinții tăi sau cu un adult în care ai încredere cu privire la proiectele în care dorești să te implici. Dar, mai presus de toate, roagă-te pentru misiunea ta. Dumnezeu este scutul și prietenul tău!
Jurnalul a fost gândit astfel încât să acopere perioada unui an întreg, adică cincizeci și două de săptămâni. Fiecărei săptămâni îi sunt dedicate două pagini, așezate în oglindă, ca aripile deschise ale unui fluture. Pe pagina din stânga vei găsi întotdeauna o propunere de activitate – e vorba despre activități diverse, care te pot ajuta să crești spiritual și să îți pui creativitatea la lucru. Pe paginile din dreapta, cele liniate, vei ține jurnalul propriu-zis, adică vei putea scrie acolo experiențele tale misionare, precum și concluziile la care ai ajuns.
Din loc în loc, în corespondență cu începutul fiecăreia dintre cele douăsprezece luni ale anului, vei găsi câte o ilustrație reprezentând un misionar din Biblie. Sunt șase exemple din Vechiul Testament și tot atâtea din Noul Testament. O scurtă notă explicativă îți spune despre cine este vorba și care este lecția de misiune care poate fi învățată din experiența misionară a personajului respectiv.
Codurile QR îți vor oferi, de-a lungul anului, prilejul de a intra lunar pe site-ul TIN.ro, unde vei primi niște provocări-surpriză.
Pe primele două pagini care urmează fiecărei ilustrații vei găsi câte patru sau cinci idei de activități misionare. Ai libertate deplină! Poți să îți alegi proiectele misionare dintre sugestiile respective sau poți să faci cu totul alte proiecte, folosindu-te de talentele cu care Dumnezeu te-a înzestrat. În total, pe parcursul anului, vei primi cincizeci și două de idei.