Seminare

Companioni Amicus Impact Continuum
Seminare
Gelu Poenariu Adăugat Duminică, 13 august 15:35

În cadrul Congresului Tinerilor Adventiști, pe parcursul zilelor de joi și vineri, vei avea oportunitatea de a explora diversele fațete ale identității alături de invitații noștri. Vei putea participa la DOUĂ SEMINARE, CÂTE UNUL ÎN FIECARE ZI MENȚIONATĂ. Pentru a te asigura că ai un loc rezervat la prezentarea pe care o dorești, accesează link-ul din dreptul seminarului care te interesează și anunță-ne ce ai ales. Locurile sunt limitate.

Joi:

1. Adrian Neagu - Identitatea între trecut și prezent – 10 istorii de ieri și de azi despre ce înseamnă să Îl aștepți pe Isus cu bucurie / https://forms.gle/x6N5NcRvbX2UvKyr6 

„Mulți consideră că adventismul de astăzi nu mai seamănă cu cel al bunicilor noștri. Oare așa să fie? Care sunt elementele care au definit adventismul la începuturile lui? Sunt aceleași care ne definesc identitatea și astăzi? Vino să urmărim împreună istorii mai puțin cunoscute de ieri și de azi pentru a ne regăsi bucuria și curajul de fi ceea ce suntem chemați să fim!”

2. Ardelean Narcis - Voi merge! / https://forms.gle/j1YNCa82eG7bZY97A

„Adventismul a apărut nu ca o altă biserică, ci ca o mișcare cu o misiune clară: vestirea revenirii iminente a lui Isus Hristos. Deși anii au trecut, rostul adventismului este același: împlinirea misiunii încredințate de Mântuitorul, în contextul timpului final al istoriei. Este important să prindem și să ne asumăm rolul și statutul oferite de Dumnezeu!”

3. Daniel Chirileanu - Idealul / https://forms.gle/QzESYLDLWhkuNCKP7

„Ce te faci dacă nu ești nici FRUMOASA din Pădurea Adormită, nici FĂT-FRUMOS din lacrimă?
Ce șanse ai dacă ești „împiedicatul satului”? Unde să te ascunzi dacă și tu fugi de tine?
Cum procedezi dacă Bill Gates și Elon Musk au ocupat locul, iar tu ești „sărăcia lucie”? Ignori. te prefaci, te resemnezi, te sinucizi sau... descoperi idealul?”

4. Dorin Cristea - Sindromul Plictiselii / https://forms.gle/QuvpjZi7osQKsHYo7

„Adevărat sau fals: Distracția este păcat. 
Te invit să descoperi cum poți găsi echilibrul între distracție și recreere.”

5. Elena Ghiță - De la copilul cuminte, la tânărul cu... minte! / https://forms.gle/PJK3JpjdoNHZU1Aa9

„Seminarul aduce în fața voastră provocarea de a confrunta copilul din voi, fiul/fiica mamei și a tatălui. Sunteți la vârsta la care ați lăsat probabil în spate „ce zic părinții” și aveți iluzia puterii și a unui spirit invincibil. Poate ați pornit la drum cu ambiția de a nu repeta greșelile părinților (asta dacă aveți curajul să admiteți că au și greșit) și sunteți motivați să depășiți realizările lor admirabile. Cu toate astea, vă bântuie încă neputința, rușinea, frica de eșec sau de a fi vulnerabili. De unde vin acestea, ce luăm în mod profund din familiile noastre și cum ne urmărește și ne influențează inconștient modelul parental vom afla la seminar.”

6. Felix Mușat - Identități furate / https://forms.gle/KeH61bWbUz4MAqwr6

„Seminarul este unul despre gânduri toxice, feminitate și masculinitate, identitate sexuală și abuz. Sunt oameni care devin ceea ce nu și-ar fi dorit niciodată! Vom descoperi împreună importanța tiparelor de gândire, cum se naște asumarea identității și cum apare confuzia.”

7. Marcel Brândzanic - Misiune imposibilă? Nicidecum! / https://forms.gle/LuR7fMpknPBxQJjz5

„Nu există un sens mai mare în viață decât să-ți găsești misiunea și să o îmbrățișezi cu pasiune. Descoperă-ți misiunea și dă sens vieții tale într-un mediu interactiv, alături de o comunitate tânără, plină de energie și speranță! Hai și tu! Hai să fim prieteni și să facem diferența! Împreună, putem inspira și transforma lumea din jurul nostru.”

8. Martin Ilyes (în limba maghiară) -  Identitate, compatibilitate, sexualitate / https://forms.gle/yzBhr2YhFfQhhgCU9

„Cred că știi cel puțin două persoane cu principii similare, dar care nu au fost compatibile pentru a dezvolta o relație. Te-a surprins această situație? Sau poate chiar acum cauți o explicație cu privire la o despărțire pe care o traversezi...

Gândește-te la câteva aspecte: crezi că identitatea personală îți influențează relațiile? Cum își pun amprenta valorile creștine asupra sexualității? Este posibil ca stilul de atașament predominant să determine durata legăturilor pe care le stabilești? Te invit să discutăm despre cine ești, cum comunici și despre cum ai putea să eviți sau să clarifici relațiile sortite eșecului. Hai să vedem împreună cum poți să le identifici și să le consolidezi pe cele durabile și potrivite pentru tine! Te aștept cu drag!”

9. Mihai Bejinariu - Când cultura devine păcat / https://forms.gle/SyZPhcW6DvAJVJaH6

„Ești sau devii ceea ce asculți? Cum a influențat muzica evoluția societății de-a lungul timpului?
Vom aborda câteva repere în încercarea de a găsi răspuns la aceste întrebări precum și la întrebarea: când devine cultura păcat?”

10. Miklos Palfi (seminar în limba romana) - Evoluție vs. Creație / https://forms.gle/VjaMuPyrg8Zu9q9B6

„Evoluție vs. Creație așază față în față două concepții despre viață care nu pot fi reconciliate. Niciuna nu poate fi demonstrată empiric, deci este un exercițiu de credință. Asta nu exclude cercetarea dovezilor de o parte sau alta a baricadei. Te invit să explorăm subiectul acesta fascinant în așa fel încât să găsim convingerile de care avem nevoie.”

11. Ștefăniță Poenariu - Eu nu sunt cel ce sunt / https://forms.gle/u7vWwEEePAwctCBw5

„Suntem atașaţi de credinţele noastre așa cum suntem atașaţi de gusturile noastre. Dar este important de subliniat că, în lipsa unei gândiri critice, nu suntem, de fapt, ceea ce suntem, nu suntem ceea ce vrem să fim, nu vrem ceea ce vrem și nu ne place ceea ce ne place.
Deși este normal să fim ceea ce am fost educaţi să fim, ceea ce genetic am moștenit și ceea ce prin influenţă am devenit, toate acestea, prin mecanismele gândirii critice, trebuie verificate continuu și, astfel, unele credinţe vor deveni mai bine conturate, iar altele vor fi înlăturate. Schimbarea credinţelor noastre poate fi realizată prin reevaluarea veridicităţii informaţiilor pe care se bazează, prin identificarea unor noi informaţii relevante sau prin verificarea și corectarea procesului gândirii.”

Vineri:

1. Adrian Dorgo - Pierdut în forme și tradiții / https://forms.gle/rV6uTivqYE38rksZ8  

„Legătura cu Cel Nevăzut a creat, în mod necesar, de-a lungul timpului, tipare și ritualuri care să asigure Întâlnirea. Ce e mai important: ritualul sau ce se află dincolo de el? Cum poate fi actualizată forma fără a altera conținutul? Vino să afli ce trebuie să faci dacă te simți pierdut... în forme și tradiții!”

2. Alin Cătinean - Amprenta sexualității / https://forms.gle/EYtZypApyC3eDzvV9

„Vino să aflăm împreună cum ne influențează valorile comportamentul sexual și cum sexualitatea noastră practicată scoate în evidență care sunt valorile noastre. Te aștept!”

3. Aritina Bărbulescu - Succesul și fundamentele sale / https://forms.gle/pB7xspG4z92YszU37

„Dacă îți dorești să experimentezi modul în care un angajator își evaluează potențialii angajați și dacă vrei să îți cunoști atuurile și zonele de dezvoltare, vino alături de noi!
Recomandăm ținuta sport!”

4. Beniamin Sisu - În căutarea infinitului / https://forms.gle/UUkYNpNCSMziwBVc6

„Deși în ultima vreme nivelul de trai și confortul vieții au crescut foarte mult comparativ cu generațiile anterioare, se pare că am pierdut ceva pe drumul spre progres. OMS a declarat anul 2020 ca fiind „anul în care bolile mintale au devansat ca număr bolile cardiovasculare la nivel mondial”, iar numărul persoanelor tinere care suferă de depresie și anxietate a crescut în mod alarmant. Seminarul își propune să ofere câteva direcții în căutările noastre după sens și identitate.”

5. Benjamin Stan - Identitatea noastră în mijlocul încercărilor / https://forms.gle/TREPAbYmGinjrXEG9

6. Cătălin Bărbulescu - Id sau idem / https://forms.gle/LGYbteom6jedgoNMA

„Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, zmeul și vrăjitoarea nu sunt doar personaje de basm. Ele există chiar și în viața reală a secolului XXI. Vino să le descoperim împreună!”

7. Cristian Trenchea - Self Respect / https://forms.gle/Gcz4WPQkjDqTdoeC9

„În urma seminarului SELF RESPECT, vei putea trăi mai intens următoarele realități:

  • Mă simt bine în pielea mea.
  • Vocea lăuntrică nu mă mai sabotează.
  • Dintre toți oamenii de pe pământ, prefer să fiu eu.
  • Sunt mai asertiv în relații, mai profund în credință și mai natural în misiune.”

8. Dumitru Borțun - Identitate și devenire / https://forms.gle/gSh28pPFr1jxDiQW7

„Identitatea adventistă în contextul modernității lichide și al „gândirii slabe”. Titlul se referă la dificultatea de a-ți construi o identitate solidă într-o lume aflată în mișcare accelerată, care a fost denumită „modernitate lichidă” (Zygmunt Baumann), caracterizată prin „gândirea slabă” (Gianni Vattimo). Tema principală este șansa de a avea o identitate adventistă într-o lume cu tot mai puține repere.

9. Miklos Palfi (seminar în limba maghiară) - Evoluție vs. Creație / https://forms.gle/17DHeHVUwcufxmAG8

„Evoluție vs. Creație așază față în față două concepții despre viață care nu pot fi reconciliate. Niciuna nu poate fi demonstrată empiric, deci este un exercițiu de credință. Asta nu exclude cercetarea dovezilor de o parte sau alta a baricadei. Te invit să explorăm subiectul acesta fascinant în așa fel încât să găsim convingerile de care avem nevoie.”

10. Norel Iacob - Navigarea între Eu și Noi: Călătoria spre autenticitate / https://forms.gle/fs7nj2QtxFgFxNHY6

„Dorești să-ți construiești o identitate solidă pe un fundament durabil? Să înveți cum să eviți greșelile tipice și să rezolvi dilema clasică libertate individuală vs. valorile grupului? Explorăm împreună soluții la seminar.”