Tabăra Continuum

Continuum
Tabăra Continuum
Gelu Poenariu Adăugat Joi, 17 februarie 12:15

Ediția a doua a taberei "Îndrăgostește-te de Viață", din perioada 10-13 februarie 2022, s-a desfășurat și anul acesta la Centrul de Tineret Coșna și a fost o ocazie de a ne (re)îndrăgosti de frumos, bine, natură, oameni și, nu în ultimul rând, de Dumnezeu. Pe parcursul câtorva zile, împreună cu 80 de tineri din zona Moldovei, dar și din restul țării și de peste hotare, ne-am bucurat de zăpadă și de pârtie, de drumețiile pe munte, dar și de jocuri, activități recreative și seminare care ne-au provocat mintea și sufletul la a ne apropia de Dumnezeu. Tabăra a fost organizată de filiala Asociației Continuum din Iași. Invitatul permanent al taberei a fost pastorul Edi Tilihoi, care ne-a purtat pe calea dragostei de Viață prin trei rugăciuni esențiale: Doamne, cercetează-mă! Doamne, frânge-mă! Doamne, trimite-mă!
Vineri seara, pastorul Dorin Cristea, directorul de tineret al Conferinței Moldova, ne-a provocat să răspundem la întrebarea ”Care sunt principalele caracteristici pe care le căutăm la un partener de viață?”. Răspunsul lui a fost oarecum neașteptat, printre trăsăturile recomandate de el fiind: vesel, încet la mânie, cast, sincer și responsabil. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, cântece și povestiri din viața participanților în tabără.
În ultima seară, pastorul Edi Tilihoi împreună cu soția sa, Camelia, ne-au dat sfaturi la Școala pentru domane și domni. Băieții și fetele au mers în săli separate, băieții împreună cu pastorul Edi, iar fetele cu Camelia. Într-un context care a încurajat deschiderea și dispoziția spre vulnerabilitate, am discutat subiecte sensibile legate de relații sau probleme în dezvoltarea emoțională și alte aspecte importante pentru o viață echilibrată și călăuzită de Dumnezeu.
Am încheiat seara cu jocuri și concursuri și cu multă veselie. Tabăra a rămas ca o amintire plăcută și cu toții sperăm să ne revedem curând!